Pages

Friday, July 6, 2012

Nutritions from Forever Living

Good health starts with good nutrition. With today’s farming methods depleting the natural mineral content of our lands, we can no longer rely on our foods to completely provide us with the essential vitamins and minerals that our bodies need. More people are turning to nutritional supplements as a means of getting sufficient quantities of those vital nutrients that can make a difference to their quality of health.

Our nutritional supplement products are made from the finest ingredients, grown or collected from the best sources and produced with the most advanced technology. Each product retains its original nutritional value, encouraging both good health and peace of mind.Your body can benefit from nutrients locked deep in an ancient seabed, because four percent of our body weight is comprised of these minerals. Since our bodies can’t manufacture minerals, we have to obtain them from our food or supplementation.

For further info/purchase, please drop your request in my FB inbox or call at 017-3055401 (Jalal)/010-4389866. I will get back to you as soon as possible.
 Forever Arctic-Sea 60 softgel/bottle : MYR112.00

Forever Arctic-Sea menggabungkan minyak ikan semulajadi dengan minyak zaitun untuk membekalkan asid lemak perlu (EFA), Omega 3 dan 9, yang boleh membantu mempertingkatkan ketahanan badan, memelihara kesihatan kardiovaskular, memelihara kesihatan kulit dan meredakan kesakitan.
 Forever Absorbent-C 100 tablets/bottle : MYR60.00

Forever Absorbent-C adalah gabungan Vitamin C, bioflavonid citrus dan betik, yang terikat matrik dengan bran oat. Ini memaksimumkan keberkesanan Vitamin C serta penyerapan dan penggunaannya oleh badan kita.

Vitamin C adalah satu nutrien penting yang biasanya didapati daripada sayur-sayuran dan buah-buahan segar. satu tablet Forever Absorbent-C membekalkan 60mg Vitamin C, bersamaan sarnan pengambilan harian bagi orang dewasa.

Bee Products by Forever Living





Forever Living Products offers you a remarkable line of 100% natural bee products. Our beehives are in an ideal location where the pristine environment eliminates contaminants such as pesticides and pollutants. We use specially designed equipment to gather and preserve the ingredients in the conditions nature intended.
All of our bee products – Honey, Royal Jelly, Bee Pollen and Bee Propolis – are natural and nutritionally rich, from the hives directly to you - just as honeybees have been making them for thousands of years!

For further info/purchase, please drop your request in my FB inbox or call at 017-3055401 (Jalal)/010-4389866 (Mel). I will get back to you as soon as possible.
Forever Bee Pollen 100 tablets/bottle : MYR60.00

Debunga yang dikumpulkan daripada tumbuh-tumbuhan yang terdapat di Gurun Sonoran, suatu kawasan yang ditumbuhi lebih daripada 1000 jenis tubuhan herba.

Debunga merupakan suatu sumber nutrien yang amat pekat. Ia mengandungi beberapa ratus sebatian berkhasiat termasuk 22 jenis asid amino, vitamin B kompleks, mineral dan enzim.

Suatu makanan tambahan yang sesuai untuk golongan tua da muda.

Forever Bee Propolis 60 tablets/bottle : MYR112.00

Propolis adalah pembunuh kuman yang dihasilkan oleh lebah madu daripada gam, damar, kulit kayu dan bahan-bahan semulajadi lain yang diperolehi dari persekitaran mereka.

Lebah madu menggunakannya untuk melindungi sarang daripada jangkitan. Bahan semulajadi ini boleh membantu memerangi kuman dan meningkatkan sistem ketahanan badan, yang kaya dengan perlbagai zat makanan seperti vitamin, galian dan enzim.

Forever Bee Propolis diperkaya dengan jeli raja.
 Forever Bee Honey 500mg/bottle : MYR60.00

Forever Bee Honey adalah madu mentah 100% tulen. Ia tidak dimasak, tidak ditapis, tidak diproses dan dikekalkan kandungan semulajadi jeli raja dan debunganya.

Ia mengandungi 16 jenis asid amino. karbohidrat, vitamin, mineral dan enzim; yang sesuai untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa.

Suatu pemanis yang berkhasiat dan semulajadi, ia adalah mudah dicerna. Mengandungi 70 kalori setiap sudu besar.
 Forever Royal Jelly 60 tablets/bottle : MYR112.00

Jeli raja kaya dengan vitamin B-kompleks, terutama sekali vitamin B5 yang boleh membantu mengurangkan stres. Ia mengandungi asetilkolin, asid hdiroksi dekanoik serta RNA dan DNA. Ia membantu menggalakkan tumbesaran dan mempertingkatkan sistem ketahanan kanak-kanak.

Healthy Drinks from Forever Living

Enjoy the benefits of Aloe Vera in four healthy varieties of fresh, stabilized aloe vera gel - Aloe Vera Gel, Aloe Berry Nectar and Forever Bits n’ Peaches. The primary ingredient of all four varieties is pure Aloe Vera fillet gel from the center of the leaf.

And to complement our aloe vera drinks we have added Forever Pomesteen Power and Aloe Blossom Herbal Tea to our range. Drink any one of these on a daily basis to promote a good, healthy lifestyle!

For further info/purchase, please drop your request in my FB inbox or call at 017-3055401 (Jalal)/010-4389866 (Mel).
I will get back to you as soon as possible.
Aloe Vera Gel 1 liter/bottle : MYR90.00

Gel lidah buaya asli yang dimantapkan dengan proses penstabilan berpaten untuk membekalkan anda dengan asid amino, vitamin, mineral polisakarida, enzim & bahan-bahan berkhasiat yang lain. Pengambilan secara tetap boleh menolong memperbaiki kesihatan umum.


Aloe Vera Nectar 1 liter/bottle : MYR90.00

Gel lidah buaya berperisa cranberry & epal yang dimantapkan dengan proses penstabilan berpaten untuk membekalkan anda dengan asid amino, vitamin, mineral polisakarida, enzim & bahan-bahan berkhasiat yang lain. Pengambilan secara tetap boleh menolong memperbaiki kesihatan umum.

Aloe Vera Bits N' Peaches 1 liter/bottle : MYR90.00

Gel lidah buaya berperisa peach yang dimantapkan dengan proses penstabilan berpaten untuk membekalkan anda dengan asid amino, vitamin, mineral polisakarida, enzim & bahan-bahan berkhasiat yang lain. Pengambilan secara tetap boleh menolong memperbaiki kesihatan umum.

 Forever Pomesteen Power 473ml/bottle : MYR90.00

Forever Pomesteen Power adalah minuman berantioksidan tinggi yang terdiri daripada jus buah delima, pear, manggis, raspberi, beri hitam, beri biru dan ekstrak biji anggur.

Kesemua kandungan adalah di antara yang tertinggi dalam nilai ORAC, iaitu petunjuk yang digunakan untuk mengukur keupayaan antioksidan menyekat keroskaan radikal bebas.

Ambil 30ml setiap hari untuk menambah pengambilan antioksidan daripada diet biasa.

 Aloe Blossom Herbal Tea 25 tea bags/box : MYR60.00

Teh herba yang amat menyegarkan. Diperbuat daripada bunga pokok aloe bersama 11 jenis herba terpilih yang lain. Ia adalah tanpa kafien dan boleh membantu anda mengekalkan sistem penghadam & metabolisma yang sihat.

Saturday, August 21, 2010

Ya Allah, saya memohonkan pilihan menurut pengetahuanMu dan memohonkan penetapan dengan kesuasaanMu juga saya memohonkan kurniaMu yang besar, sebab sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mengetahui dan saya tidak mengetahui apa-apa. Engkau Maha Mengetahui segala yang ghaib.



Ya Allah, jikalau di dalam ilmuMu bahawa urusan saya ini........baik untukku dalam agamaku, kehidupanku serta akibat urusanku, maka takdirkanlah untukku dan mudahkanlah serta berikanlah berkah kepadaku di dalamnya.


Sebaliknya jikala di dalam ilmumu bahawa urusan ini buruk untukku, dalam agamaku, kehidupan serta akibat urusanku, maka jauhkanlah hal itu daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya serta takdirkanlah untukku yang baik-baik saja dimana saja adanya, kemudian puaskanlah hatiku dengan takdirMu itu."

Siapa yg boleh menolak jodoh & ajal?

Assalamualaikum semua... Slmt berpuasa!



Dah lama x update story kat blog ni... Mmg jarang bukak pun, so phm2 jelah... Dgn keje tunggang langgang, tmbh plak hal nikah kawen ni, erm... Tawakal & sabar jelah... Lgpun mmg salah sndiri kot sbb decide scara mngejut... Tu kot yg org kata jodoh...


Pada 8/8/2010 (Ahad) aku dh pun brtunang dgn lelaki pilihan aku sndiri... Dia dtg dlm keadaan aku mmg dh fed up dgn cinta cintun ni, sesuatu yg x mnjaminkn ape2 pun utk aku... So nape aku nk tggu dream Prince Charming dtg mlutut?? Sbb aku tau perkata tu xkn jd... So, juz move on... Aku buatla ske2 ati aku yg aku rs aku ske & aku happy...


Sejak rmi kwn2 yg kawen & planning nk kawen (brtunang), of coz la trasa gak lain... "Hai, x laku ke aku ni?"... Tp sbb nk sdpkn ati sndiri, terimala hakikat maybe kawen lmbt tu ada hikmah - mungkin kite dpt insan yg betul2 sesuai dgn kite... Allah pun dh janji, mmg manusia dijadikan brpasangan... So, aku tggu jela... Usaha?? Dh malas dh masa tu... Yg pasti aku tetap berdoa ke arah itu... "Ya Allah, kalo 'si polan polan' bkn lelaki yg trbaik utkku, jauhkn aku darinya, hindarkn kami dr perkara lagha & mungkar; Kau ketemukn aku dgn lelaki yg boleh mmbimbing aku ke jalanMU; yg boleh mnerima aku seadanya dan aku akan seadanya menerima dia sebagai suami"... Brtahun2 aku tggu smpi aku letak limit age - yg aku akn kawen before or at age 30... Aftr tat kalo xde gak, aku mmg xnk pk lg da... mmg andartu kot... ekeke!


Semuanya bermula pd awal bulan April 2010, aku rs lain sgt, mmg lain… Aku pnh ckp dgn kwn aku Sha ms minum kopi di Downtown :-

Aku : Aku rs mcm aku akn kawen very soon la beb… very soon. Lain mcm sgt aku rs skg ni. Tp please la, jgnla skg ni…
Sha : Nape beb? Nape ckp mcm tu? Ko dh ada calon ke? X ckp dgn aku pun.
Aku : Ntah aku xtau sape… Tp aku tau dia mcm dh dekat… Aku mcm x sedap atila beb…
Sha : Erm, elokla tu beb… Kawenla cpt… Smpi bile ko nk jd mcm ni? Kalo org yg dtg nnt elok rupanya, baik, terima jelah… Dengan syarat ko pun kene rela hati terima dia.


Bile di rumah, Kak Yani plak tanya psl calon suami. Dia tanya aku ada boipren ke x. Kalo xde, dia nk suh Abg Syed carikn d Bernama tu… and she keep talking psl kawen, kawen, kawen… Arghh! Nape semua org mcm ni?


Pd bulan May 2010 tu, client aku called ajak mai dinner dgn family & kengkwn dia di Carlton Hotel, Shah Alam. Dia ada buat mkn2 after golf tournament ptg tu... Aku dtg sorg, dgn beraninya… Ekeke! Client ni aku kenal dari kwn banker aku yg paling giler, Susan. So, bile dh smpi di lobby mlm tu, dok kenal2 lah dgn family & kwn2 client aku tp byk yg dah tua2… Eeee, takuttt! Then aku dokla 1 meja dgn bdk2 muda belia tu, rupanya semua tu agent unit trust CIWB… Ada aku kesah? Haha! Lps pekene 2 3 lagu, sorg pompuan ni dtg kat aku… Aku tau ni kakak client aku.. “Mel, come. I nk kenalkn u dgn my brother. U temankn la dia, borak2 ek.” Aku pun ikut jelah. Salam2 sket, pastu aku blah la duduk blk, xtau nk ckp pe la. Dan aku xtau, itulah langkah pertama client aku & kakak dia punye rancangan… Dan, aku x sangka Susan & Gee pun trlibat sma… Owhhh!


Nxt week tu, client ni arranged another dinner tp juz few of us, aku angkut Sha skali – ada alasan nk blk awal… Ms aku smpi, aku trdengar client aku ckp, “hai, dtg gak bakal adik ipar aku ni’. As usual, aku buat bodo. Si client ni dh arrange tmpt duduk siap2 – aku disuruhnya dok sblh adik dia. Ms tu aku tau, diaorg rancang sesuatu. Erm, igt aku bodoh? Ms ‘tunang’ aku letak handphone atas meja, aku smpt jelling kat phone dia. Alamak! Ada gmbr bdk. Erm… So aku dh leh agak sket sape dia. Inilah ms utk mnjauhkn diri…


Jumpe kali ke3 sblm diaorg ke Melaka utk SUKMA, dlm bln June kot.. Aku jumpe gak sbb nk collect cheque renewal client… X sangka adik dia ada lg ms tu… Hush! Dh abis dinner, kami cont ke karaoke plak. Tgh2 happy2, client aku tanya, “Mel, pesal ko x smoking lak ni?”. Aku pun balas blk, “Tgh nk blajar brenti”. Client aku trus ckp, “Elokla tu. Jalal, bln dpn kite leh masuk meminang”. Erk! Main2 tau org tua ni…


Actually hint semua dh ada sblm tu, tp aku je wat xtau, try wat xde pe2. Try to ignore yg benda tu sbenarnya tipu & buang masa jer. Tp benda ni makin parah bile diaorg ada d Melaka – we keep texting each other, non stop! Kdg2 adala receive phone calls.. WTH is this! We keep teasing each other la actually. Saja nk tgk sejauh mana seriusnya dia or ntah2 saja nk sedapkn ati abg dia yg introduced aku. Ermm…Rupanya ms kat Melaka dia pun kene skolah dgn abg2 dia… Hahah! Be gentleman & serious… Bile dah blk KL, kitaorg agreed nk jumpe just 2 of us.


So kitaorg nye date yg pertama pd 14 June kalo x silap… Tulah 1st time kiteorg kuar brdua, tu pun p lepak Rasa Sayang, Jln Yap Kwan Seng minum teh tarik, leh??? Korg tau ape yg dia bwk dr Melaka utk aku? Cencaluk 6 botol, dodol 2 bungkus… Hahaha! Ms nilah kitaorg ada story2 sket psl life msg2 – actually, aku nk tau sgt status dia. So, dia pun citerla xde sorok2… Dia takut nk kawen lg sbb status dia. Erm, mrendah diri plak… ekeke! Aku ada ckp dgn dia, “kalo rs nk kawen lg or ada trsuke dgn sape2, better make a 1st move skg. Nnt mlepas plak.:))”.


Kalo kwn2 tanya aku mcm ne leh mule psl nk brtunang ni, aku pun xtau. Aku mmg xtau mcm ne leh tr’plan’ ke situ… But in between tat, adala kami p umah adik bradik dia yg lain. Alhamdulillah, so far xde yg mghalang. Yg jd mastermind semua urusan pastinya client aku. Mak ayah aku trkejut, family, kwn2 lain pun quite surprise! Aku? Mcm x percaya. Mcm ne leh jd mcm ni? Ekeke!

Tp yang nyatanya, aku dh pun jd tunangan org - org yg aku yakin dpt mmbimbing aku ke jalan Allah.. Dugaan tetap ada... Insyaallah, kalo xde aral melintang, kami akan dsatukn bln November nnt. Tggula kad jemputan ek. Ala, Facebook kn ada... ekeke!

Smpi brtemu lagi ye kwn2... Nnt kite smbung citer lg ek...